Δελτίο Τύπου 3ο Μακεδονικό Κύπελλο Time Attack & Drift

 






Δελτίο Τύπου


5ο Time Attack και Drift

Ολοκληρώθηκε ο 5ος κατά σειρά αγώνας του πρωταθλήματος Time Attack & Drift με 43 συμμετοχές. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει για μια ακόμη φορά ο Αλέξανδρος Δήμος, ο νεαρός οδηγός που σημειώνει αξιοζήλευτες επιδόσεις, γράφοντας χρόνους ανάλογους με τα αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Κι αυτό οδηγώντας ένα ταπεινό Toyota Starlet 1.300 κ.εκ.

Τα Time Attack είναι χρονομετρημένοι αγώνες που διεξάγονται σε πίστες καρτ, τη χάραξη των οποίων ο Αλέξανδρος γνωρίζει με τα μάτια κλειστά, καθώς από τα 6 του οδηγεί καρτ ενώ στα 10 του χρόνια ήταν ήδη πρωταθλητής καρτ Βορείου Ελλάδος. Στα χρονομετρημένα Time Attack αυτοκινήτων, οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε κατηγορίες βάση κυβισμού των αυτοκινήτων τους: κάτω των 1400κ.εκ., 1401-1600 κ.εκ., 1601-2000 κ.εκ. και άνω των 2001 κ.εκ. Ο Αλέξανδρος Δήμος παρά τον μικρό κυβισμό στο Starlet του, συμμετέχει από την αρχή του πρωταθλήματος στην κατηγορία των 1.600 κ.εκ. όπου μέχρι στιγμής έχει πετύχει μια 1η θέση, δυο 2ες, μια 4η (στον τελευταίο αγώνα στις Σέρρες) και μια 5η, ενώ έχει σκαρφαλώσει μέχρι και τη 2η θέση στη γενική κατάταξη όλων των αυτοκινήτων. Αυτά τα αποτελέσματα τον φέρνουν σήμερα  στη 2η θέση της βαθμολογίας των 1.600 κ.εκ. και στην 3η θέση της γενικής κατάταξης!

Δίπλα στον Αλέξανδρο από τα πρώτα βήματα του στο σπορ, είναι βεβαίως άνθρωποι με πολυετή εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο πατέρας του και πρώην οδηγός αγώνων Χάρης Δήμος, ο μηχανικός Σεραφείμ Λαζάρου και ο οδηγός αγώνων και μηχανικός Δημήτρης Χόχολης. Χορηγοί της προσπάθειας είναι η εταιρία ενοικιάσεων Drive S.A. , τα λιπαντικά RS200 motor oil, το www.trcoff.gr και το www.gonewsradio.gr.


Δείτε το onboard video με τον αγώνα του Αλέξανδρου Δήμου στο: