Η ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε


Δελτίο Τύπου

Ο κυπελλούχος των αγώνων Time Attack 2013, ο Αλέξανδρος Δήμος από τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε και ολοκλήρωσε με τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό τη σαιζόν του 2014, φιγουράροντας με το Toyota Starlet του στην κορυφή όλων των  αγώνων του Μακεδονικού Επάθλου στους οποίους συμμετείχε.
Ο Αλέξανδρος κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία των 1.600 κ.εκ και τη 2η θέση στην κατηγορία Racing, με μόλις τρεις συμμετοχές στο Μακεδονικό Έπαθλο Time Attack του 2014. Πιο συγκεκριμένα κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία των 1.600 κ.εκ. και στους τέσσερεις αγώνες που συμμετείχε στην αντίστοιχη κατηγορία. Λόγω έλλειψης συμμετοχών στον τελευταίο αγώνα του Μακεδονικού Επάθλου -αφού η βαθμολογία της κατηγορίας είχε ήδη κριθεί- ο Αλέξανδρος Δήμος συμμετείχε με το Toyota Starlet του στην κατηγορία των 2.000 κ.εκ. στην οποία και κέρδισε! Τελευταίος αγώνας για τον νεαρό, ο αγώνας στην μνήμη του συναθλητή του, Ιορδάνη Φίλογου, με δύο κατηγορίες έως 2.000 κ.εκ. και  2.001 κ.εκ. και άνω. Ο Αλέξανδρος Δήμος συμμετείχε στην πρώτη από τις δύο κατηγορίες παίρνοντας τη νίκη. Μάλιστα, στους τρεις τελευταίους αγώνες του Μακεδονικού Επάθλου στην πίστα καρτ των Σερρών κέρδισε και την κατηγορία Racing όπου συμμετέχουν αυτοκίνητα ανεξαρτήτου κυβισμού με slick ελαστικά,ενώ ταυτόχρονα κατάφερε να πραγματοποιήσει το ταχύτερο τρίγυρο της πίστας. Σε κάθε περίπτωση ο νεαρός οδηγός συμμετέχει με το Starlet των 1.500 κ.εκ. το οποίο δεν είναι καθαρόαιμο αγωνιστικό, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά το μοναδικό του ταλέντο.
Υπενθυμίζουμε ότι τα Time Attack είναι χρονομετρημένοι αγώνες που διεξάγονται σε πίστες καρτ, τη χάραξη των οποίων ο Αλέξανδρος Δήμος γνωρίζει με τα μάτια κλειστά, καθώς από τα 6 του οδηγεί καρτ ενώ στα 10 του χρόνια ήταν ήδη πρωταθλητής καρτ Βορείου Ελλάδος. Δίπλα στον Αλέξανδρο από τα πρώτα βήματα του στο σπορ, είναι άνθρωποι με πολυετή εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο πατέρας του και πρώην οδηγός αγώνων Χάρης Δήμος, ο μηχανικός Σεραφείμ Λαζάρου και ο οδηγός αγώνων και μηχανικός Δημήτρης Χόχολης. Χορηγοί της προσπάθειας είναι η Drive Rent a Car, οι σχολές οδηγών του Τάσου Κωνσταντινίδη, τα λιπαντικά RS200 motor oil και το Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. Auto Control.